Webius Digital Ekibi DOĞADABUAN’ı Yaşadı
Webius Digital Ekibi DOĞADABUAN’ı Yaşadı
Sadece konaklama sektörüne Dijital Pazarlama çözümleri sunan Webius Digital ekibi müşterisi olan otellerin pazarlamasında doğaya önemli bir yer vermek, doğayı tanımak için Hüseyin Çağlar İnce’nin ve DOĞADABUAN’ın rehberliğinde bir Antalya sabahında falezler üzerinde doğayı tanıma ve motivasyon gezisi düzenledi.
Webius Digital kurucusu Murat Gencer gezi ile ilgili bazı detayları verdi. “Doğa gözlemi tüm dünyada artarak popüler hale gelen, insanların gitgide kalabalıklaşan şehirlerden kaçarak doğanın sakinliğine ulaşmak için ilgi duymaya başladığı bir alan. Geçmişte sadece kısıtlı kitleler tarafından gerçekleştirilen eko-turizm turları ise yeni nesil turistlerin Internet üzerinden en çok araştırdığı ve etrafımızdaki ülkelerin de turizm alanında en çok yatırım yaptığı alanlardan.
Bu sebeple Webius Digital partnerleri olan otellere daha iyi içerik üretebilmek, pazarlamalarında doğayı kullanabilmek adına Hüseyin Çağlar İnce’nin birikimlerinden ve eserlerinden faydalanmak amacıyla bu doğa gezisini düzenledik. Her ne kadar doğayı tanıma gezisi de olsa da personelimize büyük bir motivasyon sağlamış olması da kaçınılmaz bir gerçek.
İçeriği ve amacı bakımından belki de şaşırtıcı bir şekilde ülkemizde bir “ilk kitap” olan DOĞADABUAN projesi çok kıymetli bir bilim danışma kurulu ve ülkemizin önemli doğa fotoğrafçılarının yine ülkemiz coğrafyasında çektikleri fotoğraflarının katkısıyla hayata geçirilmiş bir kitap.
Kitapta adı geçen Erik Kırlangıçkuyruk, Diken Kelebeği gibi bazı kelebek türlerini bu dönemde çiçek açmış hayıt ağaçları üzerinde izleyip falezlerde yuva yapmayı seven kırlangıçları ve ağaçlarda şakıyan Arap Bülbüllerini dürbünlerle gözlemledik. Bazı canlıların masallarını, efsanelerini dinledik. Antalya’nın doğa tarihini falezlerin üzerinden öğrendik. Bir şehir parkında dahi bizi çok farklı canlı türlerinin beklediğini fark ettik.
Gezimiz sırasında her gün yanından geçip dikkat etmediğimiz çevrenin aslında ne kadar şaşırtıcı doğal güzelliklerle dolu olduğuna şahit olduk. Örneğin basit bir çalı sandığımız bir bitkinin aslında Sakız Ağacı’nın kültürü yapılmamış bir akrabası olduğunu ve ufak bir sürgününün bile suya konulduğunda müthiş bir sakız aroması vererek suyu neredeyse bir detoks içeceğine dönüştürebildiğini öğrendik. Ayrıca kitabında doğanın insan, söylence ve mitoloji ile bağlantılarına da yer veren rehberimiz Hüseyin Çağlar İnce gezi sırasında verdiği değerli bilgileri tarih ve mitolojiden ilginç örneklerle renklendirdi.
Gösterişli bir dut ağacının altında kahvaltı ve kitap imzalama ile sona eren doğa gezimiz bizlere tek başına Avrupa’nın pek çok ülkesinden bile fazla canlı çeşitliliğini ve endemik türü barındıran Antalya’mızda bu alanda yapılacak yatırımların deniz, kum, güneş turizminden farklı alanlarda açılımlar arayan Antalya ve Türkiye turizmine taze bir nefes olacağını gösterdi. Her ne alanda çalışıyorsak çalışalım, yaşadığımız coğrafyayı tanıyarak ondan beslendiğimizde ürettiğimiz işlerin özgünlüğü artar. Bu bilinçlilikle özellikle turizme hizmet veren şirketler başta olmak üzere tüm markalara DOĞADABUAN ile doğa gezisi ve orman banyosunu tavsiye ediyorum’’ dedi.